Osnovna škola “Lovćenski partizanski odred” pobjednik kviza “Igrom do zanja”

Osnovna škola “Lovćenski partizanski odred“ pobjednik je kviza “Igrom do znanja“, koji su organizovali Narodna biblioteka i čitaonica “Njegoš“ i Američki ugao.

Učesnici kviza bili su učenici petog razreda osnovnih škola “Njegoš“ i “Lovćenski partizanski odred“. Osnovnu školu “Lovćenski partizanski odred“ predstavljali su Petar Bajić, Kristina Simović i Simona Živković, dok su ispred Osnovne škole “Njegoš“ u kvizu učestvovali Maša Borilović, David Balaban i Andrija Pejović.

Znanje i vještina učenika su, prema riječima bibliotekarke Vanje Lopičić, provjeravani kroz pet igara: muzički kviz, spelling, brzi odgovori, asocijacije i twister.

Svi učesnici su pokazali zavidno znanje, snalažljivost i vještine. Nagrada za pobjedničku školu bila je četvorotomno izdanje “Bibliografije Njegoš”, a i svi učesnici su pojedinačno nagrađeni – kazala je Lopičić.

Članovi žirija bili su nastavnik Vukašin Popivoda iz OŠ “Lovćenski partizanski odred“, nastavnica Natalija Vujović iz OŠ “Njegoš“ i koordinatorka Američkog ugla Nataša Pejović.

Kviz je organizovan povodom obilježavanja Svjetskog dana djeteta. U Osnovnoj školi “Lovćenski partizanski odred” tim povodom organizovali su poseban program.